Tlf: 29 25 49 75
Din tømrer i Frederikssund og omegn.

Udskiftning af vinduer

Der er mange gode grunde til at foretage udskiftning af vinduer. Du får ikke kun et pænere hus (indvendigt og udvendigt), men du vil i de fleste tilfælde også opleve at spare penge på varmeregningen.

Spørgsmålet er, om du selv skal skifte vinduerne, eller om du skal få en tømrer til at hjælpe dig… og så naturligvis hvad det kommer til at koste.

Læs med herunder og få svar på alle spørgsmålene.

Udskiftning af vinduer

Hvorfor skifter man vinduer

Der er mange forskellige grunde til at skifte sine vinduer, men for de flestes vedkommende handler det om, at de eksisterende vinduer er blevet for gamle. Måske er trærammerne ved at rådne, isoleringen omkring vinduerne er for dårlig, eller glasset er ikke godt nok til at holde på varmen.

For andre handler det om, at nye vinduer giver huset et nyt og flottere look, og det er ikke unormalt, at man hellere vil have en anden type vinduer, end dem huset oprindeligt var bygget med. Det kan være, at du hellere vil have store glaspartier end bondehusvinduer eller omvendt.

Kan man gøre det selv

Hvis man har hænderne skruet ordentligt på, så kan man godt selv skifte sine vinduer. Det kan være en god ide at være to mand, da de godt kan være tunge.

Inden du vælger at gøre det selv, så skal du dog være opmærksom på, at der er en masse ting, du selv kommer til at hænge på.

Eksempelvis er opmålingen super vigtig. De fleste vinduer bliver i dag bestilt direkte fra fabrikken, og de bliver produceret efter de mål og specifikationer, du sender til dem. Har du målt bare en smule forkert, så risikerer du, at de ikke kommer til at passe i hullet i muren.

Har du selv stået for det hele, så kommer du selv til at hænge på den omkostning. Fabrikken tager ikke vinduerne retur, og det kan derfor blive en dyr fornøjelse.

Fordelen ved en tømrer

Der er flere fordele ved at få en tømrer til at hjælpe dig med at fjerne de gamle vinduer og sætte de nye i.

For det første så slipper du for at gøre arbejdet selv. Det kan godt være, at det ser let ud, men det kræver noget snilde, og så kan det også sagtens være hårdt arbejde.

Fordel nummer to er, at en tømrer har en forsikring, der dækker i de tilfælde, hvor der skulle gå noget galt. Selvom det sjældent sker, så er det rart at vide, at det ikke kommer til at koste dig ekstra, hvis der er noget, som ikke går efter planen.

Den tredje fordel er, at du kan føle dig tryg omkring kvaliteten af arbejdet. Grunden til at mange vælger at hyre en professionel er, at resultatet bliver bedre, og du sikrer dig, at materialevalg og eventuelle lovgivningsmæssige krav bliver overholdt.

Sidst, men ikke mindst, så er det tømrerens ansvar, at slutresultatet bliver som aftalt. Havde du selv bestilt vinduerne, så havde det været dit eget problem, hvis de ikke passede. Køber du dem gennem en professionel tømrer, så er det hans ansvar (og problem), hvis noget ikke er, som det skulle være.

Hvilke ting klarer jeg for dig

Hele processen kan variere lidt i forhold til typen af opgave, du vil have mig til at lave for dig, men i hovedtræk vil nedenstående være de ting, jeg tog mig af (med mindre vi aftaler andet).

 • Rådgivning omkring hvilke vinduer, der vil være de rigtige for jer og hvilke muligheder, der findes derude.
 • Opmåling og bestilling af vinduerne hos fabrikken. Ofte vil jeg være i stand til at kunne få en bedre pris, end hvis du bestiller som privatperson.
 • Jeg fjerner de gamle vinduer og sørger for, at de bliver bortskaffet på behørig vis.
 • Isætning af de nye vinduer, grundig isolering omkring dem og afslutning så resultatet bliver flot.
 • Slutteligt så rydder jeg naturligvis op efter mig selv, så det eneste der viser, at jeg har været der er, at du har nogle flotte nye vinduer.
 • Hvad koster det

  Det kan være rigtig svært at give dig en pris, inden jeg kender opgaven. Et vigtigt parameter for prisen er hvilken type og størrelse vinduer, du gerne vil have, samt hvor mange du skal bruge. Det er klart, at jo flere vinduer der skal skiftes, desto mere kommer det til at koste.

  Til gengæld er min timepris relativt lav i forhold til de fleste andre tømrers, og jeg arbejder hurtigt og effektivt.

  Derfor vil jeg anbefale dig at ringe til mig på telefon 29 25 49 75 eller sende en mail ved at klikke her.